Seven Card Stud Poker Strategi

Hvis du vil gjøre det bra i det hele tatt i seven card stud så må du passe på å spille det beste spiller du kan. Dette er et annerledes spill en du er vant til fra Hold’em og Omaha. Hver spiller blir utdelt syv kort hver og det er ingen felleskort. Når det kommer til online poker så er nok seven card stud kanskje bare det tredje mest spilte, men det bør sees på som et kompliment. Seven card stud er spiller for den tenkende spiller, så du må være på topp av spillet ditt hvis du skal mestre god seven card stud strategi.

Siden så mange av kortene i stokken blir brukt så kommer ofte styrken på den vinnende hånden til å være lavere en det du er vant til fra andre poker varianter. I seven card stud er ofte to par godt nok til å ta ned potten.

Grunnreglene er for så vidt de samme i seven card stud som de er i alle poker spill.

Denne online Seven card stud strategi guiden skal ta deg steg for steg gjennom de forskjellige stadiene av en hånd og du vil forhåpentligvis ende opp med å bli litt av en spiller.

* Seven Card Stud Poker Strategi for start hender
* Seven Card Stud Poker Fourth Street Strategi
* Seven Card Stud Poker Fifth Street Strategi
* Seven Card Stud Poker Sixth Street Strategi
* Seven Card Stud Poker Seventh Street Strategi

Generell Seven Card Stud Strategi

Her er noen generelle tips om seven card stud strategi, som forhåpentligvis vil gjøre deg til en bedre online poker spiller:

En av nøkkel ideene i seven card stud er at å satse på flusher er mye bedre hvis du har noe å falle tilbake på om du ikke kommet dit. Gjerne to par eller et set da dette ofte er nok til å vinne potten. Dette høres ganske litt merkelig ut ifra hva du er vant til, men det er riktig.

Det er lettest å få straighter når du kan få de på begge ender. Igjen så er det veldig bra å ha en backup mulighet som f. eks et flushdrag eller et høyt par.

Set er bra, men du vil helst at hånden har forbedret seg innen sixth-street. Spesielt hvis det ser ut som motstanderne dine kan ha straight eller flush.

Vet hvem du spiller mot og hva slags stil de har.

Spill variert.

Som vanlig i online poker så er den riktige spille stilen tight aggressive også i seven card stud. Kast så fort det virker som du ikke kan vinne hånden. Å ikke gjøre dette er en av de vaneligste feilene i seven card stud.

Seven card stud kan være veldig tight eller veldig løst. Dette kommer an på spille stilen til de rundt bordet.

Du må følge godt med på hvilke andre kort som ligger på bordet. Studer motstanderne dine.

Seven Card Stud strategi for start hender

Noe du sikkert kommer til høre rundt omkring er at start hender ikke er så nøye i seven card stud. Når det faktisk ikke kunne være lenger fra sannheten. En start hånd er to skjulte kort (kort som bare du kan se på) og et åpent som alle spillerne kan se. Dette er nesten halvparten av alle kortene du får.

Det er jo selvfølgelig da mye bedre å starte med gode kort. Først og fremst så vil du ha kort som er ganske høye. Det er gode muligheter for at hånden din ikke kommer til å forbedre seg så veldig fra nå til siste kort. Du må være obs på skjulte par.

Målet ditt er å få så mange spillere som mulig ut av hånden så fort som mulig. Set er den beste start hånden du kan ha, etter det kommer flush drag. Par og straight drag kommer etter det. Skjulte ess er bra, og hvis du har en hånd som er helt spredt med ingenting så er det bare å kaste.

Hvis du har 3 kort til flushen til start så vil du helst se så få som mulig av den suite på de åpne kortene hos de andre spillerne.

Så hva skal du gjøre med de forskjellige start hendene?

* Har du høye set fra 10 til ess så spill de aggressivt.
* Med lave set bør du slowplaye. Ingen kommer til å skjønne at den åpne 4′eren din er en av tre.
* Med et høyt par må du være aggressiv så du får noen spillere ut.
* Med et lavt par så bare se billige kort hvis mulig og kast hvis ikke du forbedrer deg.
* Flush og straight drag hender må du prøve å spille så billig som mulig frem til du har noe.
* Hvis du ikke har noe så bare kast. Ikke vær en av de som må spille alt, du ender bare opp med å gi bort alle pengene dine.

Seven Card Stud Poker Fourth Street Strategi

Når det andre åpne kortet har kommet så begynner ting å ta form. Dette er det tidspunktet i seven card stud det er mest ting du må tenke på, og kanskje det viktigste kortet som kommer. Det er nå du må finne ut om dette kortet hjelper deg, eller gjør det verre for deg. Er det bra for motstanderne dine? Hva tror du strategien deres er? Hva har de? Hvis du er flink til å svare på disse spørsmålene så kan du mer eller mindre spille all poker hvor som helst mot hvem som helst.

På dette stadiet vil fremdeles potten som regel være ganske liten. Dette kan variere en del i online poker for det ofte er veldig aggressive spillere.

Det viktigste å være flink til i strategien på fourth-street er å kunne se hvor hånden vil ende. Forbedret dette kortet hånden din og hva er mulighetene dine for å få en god hånd innen det siste kortet? På dette punktet er det kun et set, tre eller kanskje til og med fire kort til flush eller straight, eller to par med lite motstand som tilsier at du bør by. Muligens er høyt par hvis ikke du ser noen andre som har et av kortene som treffer paret ditt. Hvis ingen av disse kriteriene er der så bare gi opp hånden og ikke mye har blitt tapt.

Seven Card Stud Poker Fifth Street Strategi

Alle har fem kort på dette stadiet av hånden så du burde ha en ganske god ide på dette tidspunktet hva slags muligheter du har for å forbedre hånden og hvor bra den kan bli. Poker blir ikke mye bedre en dette. Men å kunne god seven card stud strategi, spesielt fith-street strategi, vil nok øke sjansene dine for å vinne.

Om du har hus eller flush på fifth-street så bør du slowspille den. Kanskje med unntak av hvis du tror en spillere i senere posisjon kommer til å høyne deg så du får muligheten til å få mer penger i potten. Hvis du har tre like så er det ofte en god ide å prøve å få ut noen spillere. Hvis du fremdeles er på drag så vil du i hvert fall ha fire av kortene du trenger, hvis ikke har du ikke odds til å fortsette uansett.

Dette er som regel den beste plassen å bestemme seg for hva du skal gjøre med hånden din. Om du ser noen av outsene dine hos andre spillere så er det ofte riktig å bare kaste hånden. Har du en god hånd nå så by så folk må betale, og hvis de ikke kaster å syner så får du i hvert fall mer som du kan vinne inn i potten.

Hvis det er syv spillere i potten så betyr det at det ligger 21 åpne kort på bordet som du og alle andre kan se. Dette gir deg mye informasjon.

Hvis outsene dine fremdeles ikke er borte så må du prøve å komme deg til sixth-street så billig som mulig. Om du har muligheten til å se neste kort gratis så ta den!

Enhver spiller som byr hardt på dette tidspunktet har mest sannsynelig en god hånd og du bør fortsette varsomt. Dette er grunn strategi og absolutt ikke noe du vil ignorere. Det er veldig kjedelig å tape masse penger på en nybegynner feil.

Seven Card Stud Poker Strategi

Seven Card Stud Poker Sixth Street Strategi

På dette stadiet så har du enten nuts eller du prøver å komme deg til river så billig som mulig. Det er her alt skjer og det er viktig at strategien din er godt på plass. Har du nuts her så er det ofte lurt å slowspille. Om du har et set eller to par så kan det være lurt å legge på presset å prøve å få folk ut. Hvis du blir reraiset når du har sånne hender så må du nesten tenke på å kaste, men det kan være så mye i potten at du må calle for muligheten til å forbedre til hus. Hvis du er på drag og er det beste spillet å checke så syne hvis nødvendig. Etter hvert som du får mer spille erfaring så vil instinktene dine bli bedre og du vil gjøre flere riktige avgjørelser.

Det er bra strategi her å prøve å være den som setter tempoet på spillet, og enten raise eller kaste. Men dette er selvfølgelig ikke alltid riktig. Det er viktig å variere så du forvirrer motstanderne dine.

Altfor ofte så checker spillere når et kort kommer opp som gir en motspiller en mulig flush. Hvis dette skjer så kan det være et bra tidspunkt for deg å legge på presset.

Du må også passe på hva du har som skjulte kort. Dette er en viktig del av strategien din.

Seven Card Stud Poker Seventh Street Strategi

Når det siste kortet har kommet så vet du hva du har. Om du ikke gjør det så gå over hele guiden igjen. Du bør også vite mer eller mindre hva de rundt bordet har, hvis du ikke klarer å sette sammen informasjonen du har fått i løpet av hånden så trenger du nok litt mer trening.

Når spillere har vært med helt hit så skal de ha en veldig dårlig hånd for å kaste. Men dette er som regel en dårlig strategi.

Hvis det ikke gikk som forventet, så check. Hvis noen byr, så kast.

Hvis det er bare deg og en eller to spiller og du tror de bløffer så raise og avvent en reaksjon.